Internette, ücretsiz psikolojik destek hattı kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2006 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de, psikolojik açıdan yüz yüze görüşmedeki çekingenliği dikkate alan psikologun, başlangıcı sağlamak ve yönlendirici olmak amacıyla internet üzerinden hizmet verdiği ücretsiz danışmanlık hattına, iki yıl içinde yaklaşık bir milyon 600 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Psikolog Uğur Dalan, insanların farklı boyutlarıyla anılmadan rahatsızlık duyduklarını ve günümüzde sorunların yaşam koşulları dolayısıyla artığını dikkate alarak, geniş kesimlere ulaşmak amacıyla internette "www.psikodestek.com" adresinde site oluşturdu ve "online" destek hattı kurdu.

Dalan, online bağlantı sayfasında, iyi hizmet verebilmek için sistemle bağlantı kuran danışmanların görüşmeyi yarım saatle sınırlandırdıklarını, ziyaretçi yoğunluğu yaşandığında sıra ile kabul edilme sistemi kurduklarını, hatta küfürlü, argo, genel ahlak yapısına aykırı konuşmanın yasak olduğu konusunda uyarıda bulunduklarını kaydetti.

Siteyi kurmaktaki amaçlarının özellikle taşrada yaşayan, yüz yüze görüşme konusunda çekingenlik duyan ve bu olanağı bulamayanlara yönelik hizmet vermek olduğunu vurgulayan Dalan, şöyle devam etti:
"Yaklaşık iki yıldır, sürekli kendimizi yenileyerek ve özellikle ABD'deki benzer siteleri takip ederek geliştiriyoruz. Siteden maddi beklentimiz yok. Psikolojik tedaviden öte danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana yaklaşık 1 milyon 600 bin civarında ziyaretçi ile ilgilendik. Bu da bu alanda bir gereksinim olduğunu gösteriyor." Her insanda yaşamının bazı dönemlerinde psikolojik açıdan bazı rahatsızlıklar görülebildiğini, depresyona girebildiğini belirten Dalan, iş yaşamının stresi ve metropollerdeki kentleşme sonucu olduğu kadar teknolojik gelişmeyle küçülen dünyada her kesimin desteğe ihtiyaç duyduğunu kaydetti.
Sitede psikolojik rahatsızlıklarla ilgili bilgi verdiklerini ve başvuruda bulunanları yönlendirdiklerini ifade eden Dalan, yakın zamanda da online olarak psikolojik test uygulaması başlatacaklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber